2010. november 27., szombat

Borozgatánk...

Az egyházi év végén

Nemcsak az egyházi évet búcsúztattuk az elmúlt vasárnap, azaz a Pünkösd utáni utolsó vasárnapon, hanem a régi rítusú misék megszokott és jól bevált délutáni időpontját is. Advent első vasárnapjától ezek a szentmisék vasárnap déli 12 órakor kezdődnek majd. Az új időpont bizonyos szempontból talán örömhír, sokunknak azonban szinte megoldhatatlan nehézséget jelent. Számomra szomorúság, hiszen jóval ritkábban tudok majd eljutni. Mégis őszintén hiszem és remélem, hogy ez a változás is jó gyümölcsöt hoz majd valamiképpen.


Mozaik 1: Szentmise


A szentmise után borkóstolón vettünk részt az egyik kedves testvér jóvoltából és meghívásának örömmel eleget téve. Így vettünk búcsút, hálatelt szívvel és vidám lélekkel az elmúlt egyházi évtől.


Mozaik 2: Borkóstoló

Ez a vasárnap a modern naptár szerint Krisztus Király vasárnapja is volt. Erről jutott eszembe egy jókívánság, aminél szebbet talán nem is kívánhatnék kedves olvasóimnak és magamnak: legyen az új egyházi évben (is) a feltámadt Úr Jézus Krisztus győztes Király az életünkben, minden örömben és nehézségben, minden feladatban, szolgálatban, és minden döntésünkben!

1 megjegyzés:

Mária Magdaléna írta...

Nem is rossz, ha az ember így összegzi magának a nagyobb történéseket. Sokkal jobban összeállnak a dolgok. Én például nem is gondoltam át ennyire részletesen, hogy mitől is vettünk búcsút, és hogyan. Csak próbáltam megélni. De most, hogy végigolvastam ezt a bejegyzést, mégis sokkal jobb lett. Úgy az egész. Még ha jobban is fáj...
Többen nem tudják megoldani ezt a delet. Kénytelenek leszünk mélyhűtős pörköltet enni :(
Oda a vasárnapi ebéd stb. Csak az utazás 2 órát vesz igénybe!
De nem vekengek, nézzünk optimistán a jövőbe.